HTML

Érzések és gondolatok

Sok minden megfordul az ember fejében és szívében a mindennapokban, amikkel talán segíthet másoknak. Ezek nem jótanácsok, csak egyéni vélemények, tapasztalatok, kapott dolgok, amik talán szebbé tehetik néhány ember néhány percét.

Friss topikok

Címkék

A vörös ruhás nő

2012.02.21. 19:46 stella81

A nő büszkén állt a szekéren. Az addig őrjöngő és ordítozó csőcselék meglátva királynői tartását hirtelen elcsendesedett. Így, ebben a kísérteties csendben vitték a vesztőhelyig. Amikor leszállt a szekérről ruhája suhogva omlott utána.Vérvörös ruhát viselt, mely lázadás volt minden szokással szemben.

Régen sokan szerették, rajongva duruzsoltak körülötte, lesték minden óhaját, hogy a kegyeiben járhassanak. Valaha életek, sorsok múltak egyetlen pillantásán, mozdulatán. És ő soha ne élt vissza ezzel a hatalommal. A hatalommal, amelyet valahonnan régről hozott magával, ami egy másik, varázslatos világ illatával lengte körül. S most mégis itt kell állnia, el kell viselnie az emberek gyűlölködő, irigy tekintetét. És ezek az emberek még mindig nem szólnak egy szót sem. Valami furcsa tiszteletet éreznek a nő iránt, aki szálfaegyenes derékkal, büszkén, sápadtan várja, hogy bekövetkezzék, amit számára megírtak. Mert a kezdetektől fogva tudta, hogy a Sors csak rövid ideig lehet kegyes hozzá ebben az embertelen, lélektől elforduló világban. Elfogadta sorsát, belenyugodott. És ezzel a belenyugvással és méltósággal nem tudtak mit kezdeni az emberek. Sem azok, akik elítélték, sem pedig azok, akik most felnéznek rá. Valamikor ugyanígy felnéztek rá, csak gyűlölet nélkül. A minden jelentette számukra. Ő volt a LÉLEK, aki segít elviselni a mindennapok súlyát gazdagnak, szegénynek egyaránt. Háza nyitva állt minden kérdező előtt, soha senkit nem küldött el. Próbálta elfogadtatni az emberekkel az életet, ami adatott számukra. Mindenki megnyugodva, mosolyogva lépett ki a szobájából, és tudta, hogy van holnap, van értelme élni.

Sokan megfordultak nála a legegyszerűbb paraszttól vagy koldustól a legmagasabb főúri és papi méltóságokig. Soha nem adott nekik tanácsot. Olyan volt, mint a Püthia, kinek homályos jóslatait mindenki saját szájíze szerint értelmezhette. És mégis adott valamit. Valamit, amitől mindenki képes volt jó emberré válni, és a kapott dolgokat jó dolgokra felhasználni. Az általa mondottak következtében soha senki nem halt meg, senkit nem ítéltek el igazságtalanul, de mindenki épült, boldogabb lett. Nem csak a tanácsot kérő, hanem az annak környezetében élők is. És ez lett a veszte. Egyre több embernek nem tetszett, hogy a befolyása nőttön nő, egyre többen és egyre fontosabb dolgokban kérnek tőle tanácsot, amik miatt sok minden nem úgy alakult, ahogy ezek az emberek eltervezték. Nehéz volt a kétely magvait elültetni Isabel-lel szemben, de az állhatatos munka meghozta gyümölcsét. Csak elég gyakran kellett a megfelelő - kellőképpen bizonytalan - emberek fülébe suttogni a megfelelő szavakat, és egyre többen kezdtek kételkedni őszinteségében, segíteni akarásában, míg végül sikerült meggyőzni a város elöljáróit, hogy eretnekség, ördöggel való cimborálás címén állítsák ítélőszék elé. Befolyásos barátai próbáltak mindent megtenni érdekében, de kevésnek bizonyultak. A tiszta jószándékot így tudja tönkretenni a kicsinyes emberek irigysége és félelme. Mert valóban féltek tőle, aki a szeretet erejével bármire képes volt. Ezt fordították ellene, mondván, csak az tud ennyit segíteni, ennyire jól irányítani az embereket, aki az ördöggel cimborál.Hát így került erre a szekérre, mely most a biztos halálba viszi.

Ő nem fél.Tudja, hogy ez az ő sorsa, és semmi sem mentheti meg attól, hogy beteljesedjék. Büszkén várja a halált, mely számára csak egy kapu, amin át beléphet egy másik, szabadabb világba. Egy világba, ahol nem kötik kicsinyes érzelmek, hiedelmek, ahol a Szeretet az úr.

A kocsi odaért a vesztőhelyre. Nyugodtan száll le és hallgatja végig a pap által elmondott imát, melyre csak bólint. Letérdel, még egyszer végignéz a tömegen, mielőtt fejét előrehajtja és a hóhér kardja lesújt. Abban a pillanatban a tömeg fékevesztett ordításban tör ki. Elment egy angyal, aki sokat adhatott volna még a világnak, ha az méltóképpen tudta volna fogadni az általa hordozott tudást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stella81.blog.hu/api/trackback/id/tr784159906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása